Представяте ли си, когато си купувате самолетни билети, те да важат и за звукозаписно студио, разположено на летището, на което ще кацнете? Ние не, но от Virgin Atlantic очевидно нямат проблем с иновативните и нестандартни решения за привличане на богатите и известните.

Virgin Atlantic

Наистина, тъкмо когато всички си мислеха, че са виждали какви ли не иновации – фототерапия, слушалки, които излъчват светлина в ушите на пътниците, за по-лесно приспособяване към нов часови пояс, йога стая, кино IMAX, дори интерактивна библиотека… – от авиокомпания Virgin Atlantic разбиха всички представи и излязоха на пазара със звукозаписно студио на летище Хийтроу.

Не бързайте да се радвате обаче, защото вместо да бъде достъпна за редовните пасажери на авиокомпанията, тази придобивка ще е възможна само музиканти, които често пътуват в луксозната класа от Лондон до Ню Йорк и Лос Андежелис, съобщават от превозвача.

Идеята, която стои зад проекта, е артистите да могат да записват своите парчета дори докато чакат да се качат на борда на съответния самолет и да се отдадат на луксозно пътуване в добре оборудваната специална класа.

Звукозаписното студио е снабдено с всякакви възможни глезотии, включително и възможност за редактиране в последната минута.

Според много от обикновените пътници, това звукозаписно студио ще бъде използвано само от много малък процент клиенти на Virgin Atlantic. Хората смятат още, че такъв един ход само ще увеличи разликата между привилегированите пасажери и тези, които могат да си позволят да пътуват само в икономична класа.

Все пак, добре че съществуват Servisair и техните страхотни пространства, в които всеки, независимо от това с коя авиокомпания пътува и класата, в която лети, може да се отпусне, да се отдаде на едно питие и на леко хапване, малко преди да полет. Подобна услуга, конкретно на Терминал 1 на Хийтроу, струва близо 18 паунда и включва безплатен интернет и избор от храна и питиета. Така всеки, който не може да се примири с това, че е създадено специално звукозаписно студио за звездите от музикалния бизнес, може да отиде и да пийне едно малко, за да се отърве набързо от лошите си мисли.