Пътуването с друг човек, който не ви е достатъчно близък, изисква внимателно планиране. Как да прекарате възможно най-добре докато пътувате в чужбина? Как да предотвратите проблеми и неразбирателства със спътника си? Без значение колко добре познавате някой, прекарването на концентриран период от време с него в чужда среда може да бъде доста изнервящо на моменти. Затова не бързайте със самолетни билети и хотелски резервации, а добре помислете кой ще вземете със себе си.

самолетни билети

Според моряците, ако планирате едноседмичен круиз в малка лодка, е задължително да проверите доколко сте съвместими с даден човек. Няма по-добър начин да го направите, от това да се затворите в банята за уикенда. Ако излезедте оттам живи и здрави, значи сте напълно готови да пътувате заедно. Наистина доста екстремен метод, но трябва да признаем, има нещо вярно в него.

Хърб Бригс, мениджър операционни стратегии и съвместимост в NCO Group, споделя: “Има една стара поговорка: Не си опознал даден човек истински, докато не си пътувал с него. Смятам, че е много вярна. Зная го от личен опит. Според мен няма значение колко и какви критерии ще приложите при избора на спътник, накрая винаги ще има изненади. Все пак един от начините да опознаете даден човек, е да наблюдавате внимателно поведението му – как се държи с обслужващия персонал в заведенията, охраната, портиера и т.н. Може да сте напълно сигурни, че ще ви третита по същия начин, когато стресът от пътуването излезе наяве.”