Оферти last-minuteПри търсенето на евтини самолетни билети златното правило е те да се резервират колкото се може по-рано, тъй като авиокомпаниите дават по-големи отстъпки при предварително закупуване на самолетните билети. Не винаги обаче спазването му е възможно. Динамиката, която определя съвременният начин на живот, в съчетание с все по-всеобхватната икономическа рецесия, са факторите, които са причина все повече хора да планират и организират своето пътуване в последния момент. Можем ли в такива случаи да пътуваме по-евтино или самолетните билети ще ни струват цяло състояние?

Един от вариантите да се пътува на по-ниски цени е ползването на услугите на нискотарифните авиокомпании. Не пропускайте обаче да обърнете внимание какво включва цената на билета. Целта на нискотарифните авиокомпании не е да печелят от цената на самолетните билети, а от допълнителните такси. Проучете добре какви са те, за да не се окаже накрая, че пътуването ви е излязло по-скъпо, отколкото ако сте пътували с обикновена авиокомпания.

Как да търсим оферти last-minute

Друг начин да спестите средства е да се възползвате от офертите last-minute, които авиокомпаниите пускат, за да успеят да запълнят всички места, които по една или друга причина са останали свободни. Намирането на оферти last-minute има свои специфични тънкости, които е добре да знаете, тъй като все повече хора се ориентират към тези оферти и вероятността да си намерите билет, пристигайки в последния момент на летището не е никак голяма, освен ако нямате приятели, работещи в съответната авиокомпания.

Специалистите съветват да се абонирате за бюлетина на предпочитаната от вас авиокомпания. Така ще бъдете сред първите, които ще получават новини от нея – нови маршрути, по-ниски цени на билетите, оферти last-minute. Добре е също така да преглеждате специализираните уеб-сайтове за пътувания last-minute или сайтовете за колективно пазаруване, които дори предлагат изгодни цени за целия ваканционен пакет, не само за цената на полета или да станете приятел на авиокомпанията в социалните мрежи.

При търсенето на евтини самолетни билети има и друго правило – понякога твърде изгодните цени могат да станат причина пътуващият да смени предварително избраната от него дестинация с друга, тъй като до нея авиокомпаниите предлагат самолетни билети на атрактивни цени. Понякога това може да се окаже доста вълнуващо и изпълнено с приятни емоции.